Resepi Biskut Buah Pinggang



Bahan-Bahan:

(Untuk 120 biji)

BAHAN A 

1.1 cawan gula
2.2 cawan mentega
3.1 biji telur merah
4.1 camca teh esen vanilla

BAHAN A 

1.2 cawan tepung gandum
2.2 sudu besar tepung kastad
3.1 cawan tepung jagung

BAHAN C 

1.2 cawan biskut marie(diblend)
2.1 cawan oat
3.Sedikit cornflakes diramas/dihancurkan untuk hiasan

Cara-cara

Putar bahan A,jangan sampai terlalu kembang.
Masukkan telur merah,putar lagi.
Masukkan esen vanilla.
Masukkan bahan B sedikit demi sedikit diselang seli dengan bahan c juga sedikit demi sedikit.
Uli sehingga menjadi doh yang lembut.
Terap dengan acuan berbentuk buah pinggang.
Sapu kuning telur di atasnya dan taburkan cornflakes.
Bakar pada suhu 180c selama 10 minit sahaja.

0 comments:

Post a Comment